2265420
WK 2018

Braziliaanse pers stookt vuurtje op

Miranda met Tite

Miranda met Tite

KAZAN - De psychologische oorlogsvoering voor België-Brazilië is begonnen.

Miranda met Tite

Miranda met Tite

Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie van de Braziliaanse bondscoach Tite en zijn aanvoerder Miranda in de Kazan Arena probeerde een Braziliaanse journalist het vuurtje op te stoken door te zeggen dat Kompany al aan de halve finales denkt. „Dat is om hun eigen angst te verbergen”, aldus Miranda.

De perszaal van de Kazan Arena was te klein om alle journalisten een plaats te geven. Deze wedstrijd maakt niet alleen in België veel los, heel de wereld kijkt uit naar de clash tussen de Goddelijke Kanaries en de Gouden Generatie van België. En op grote momenten wordt er hoog spel gespeeld. Een Braziliaanse journalist vertaalde - bewust of onbewust - een antwoord van Kompany verkeerd naar het Portugees en legde die vervolgens voor aan Miranda.

„Vincent Kompany zegt dat hij al aan de halve finale denkt. Is dat niet wat arrogant”, vroeg de journalist. Tite meteen daarna: „Heeft die dat echt gezegd?” Maar Miranda was al aan zijn antwoord begonnen. „Volgens mij is het gewoon een manier om hun angst te verbergen. Ze willen tonen dat ze vertrouwen hebben.”