2265630
WK 2018

WK-actie duur geintje voor Belgische elektrozaak

KAZAN - De Rode Duivels spelen vrijdagavond tegen Brazilië voor een plek in de halve finales van het WK. Een soort wedstrijd van de eeuw voor de Belgen en dé kans voor de Gouden Generatie om het nu waar te maken.

Bij elektrozaak Krëfel bedachten ze een ludieke WK-actie. Wie voor het toernooi een televisie met een scherm van minimum 55 inch kocht, zou bij vijftien Belgische goalshet aankoopbedrag krijgen terug. Ook doelpunten tijdens verlengingen tellen mee, die tijdens strafschoppenreeksen niet.

Meer dan vijftien keer scoren op een WK-toernooi gebeurt niet al te vaak. Tijdens de laatste vier WK’s slaagden daar slechts drie landen in: Duitsland (17) in 2014, Duitsland (16) in 2010 en Brazilië (18) in 2002. Deze teams haalden minstens de halve finale en speelden dus het maximale aantal van zeven wedstrijden.

Met de kwartfinale tegen Brazilië in het verschiet zitten De Rode Duivels al aan twaalf doelpunten. Krëfel is bij het uitschrijven van de actie naar eigen zeggen uitgegaan van zestien Belgische doelpunten.

De actie is nu al een succes, meldt het bedrijf. En voetbalgeluk België blijft bovenal het allerbelangrijkste. Elk doelpunt wordt bij Krëfel dus met gejuich begroet. „Wij geloven erin!”