Sport/Voetbal
226646950
Voetbal

Ook Memphis Depay schiet Sparta te hulp

Memphis Depay

Memphis Depay

ROTTERDAM - In navolging van Georginio Wijnaldum schiet ook Memphis Depay zijn oude club Sparta te hulp met een fraaie actie.

Memphis Depay

Memphis Depay

Samen met de Rotterdamse hiphopformatie Broederliefde geeft de Lyon-aanvaller tien seizoenskaarten van Sparta weg. Ook profvoetballer Garry Mendes Rodriques doet mee aan de actie. Supporters kunnen weer seizoenskaarten van de club aanschaffen, maar in deze onzekere coronatijd is dat niet voor iedereen financieel mogelijk.

De kaarten zijn zelf betaald en het gaat om verschillende plaatsen in het stadion. Depay doorliep de jeugdopleiding van Sparta voordat hij naar PSV vertrok. Eerder hielp Wijnaldum zijn oude club ook al een handje. De 29-jarige international gaat vier seizoenkaarten voor Sparta Rotterdam aanschaffen. Ook deze vier jaarkaarten zullen onder fans van de Eredivisieclub worden verloot.

Hij begon ooit als jeugdspeler bij de Rotterdamse club en belandde in 2004 bij Feyenoord. Via PSV en Newcastle United nam zijn carrière bij Liverpool een grote vlucht.

Wijnaldum liet zich weer inspireren door een soortgelijk initiatief van Van Dijk, die FC Groningen wil helpen. „Virgil, topactie. Ik volg je en ga dit ook doen voor fans van Sparta Rotterdam”, reageerde hij op een twitterbericht van de aanvoerder van Oranje.