Sport/Voetbal
2266547
Voetbal

Driehoek met Neymar, Ronaldo en Buffon?

Met de klok mee: Cristiano Ronaldo, Gianluigi Buffon en Neymar.

Met de klok mee: Cristiano Ronaldo, Gianluigi Buffon en Neymar.

Het heeft er alle schijn van dat Neymar, Cristiano Ronaldo en Gianluigi Buffon elkaar gaan ’opvolgen’.

Met de klok mee: Cristiano Ronaldo, Gianluigi Buffon en Neymar.

Met de klok mee: Cristiano Ronaldo, Gianluigi Buffon en Neymar.

Volgens diverse Europese kranten gaan de vedettes van Paris Saint-Germain, Real Madrid en Juventus een ’transferdriehoek’ vormen.

Neymar wordt al langere tijd begeerd door Real Madrid, dat een gedeelte van het geld voor de transfer van de PSG-aanvaller naar alle waarschijnlijkheid van Juventus gaat krijgen. De Oude Dame is van plan om bijna 90 miljoen euro neer te leggen voor Ronaldo. Buffon zou op zijn beurt (transfervrij) naar Parijs verkassen.

Neymar

Neymar (26) staat vrijdagavond met Brazilië in de kwartfinale van het WK tegenover België. De aanvaller verhuisde afgelopen zomer van FC Barcelona naar de Ligue 1, maar lijkt zich in Frankrijk geen moment echt thuis te hebben gevoeld.

Ronaldo

Ronaldo (33) veroverde in mei zijn vierde Champions League-titel met Real. De aanvaller, die met Portugal in de achtste finale van het WK werd uitgeschakeld, speelt al sinds 2009 voor De Koninklijke en hintte direct na afloop van de gewonnen finale met Liverpool al op een vertrek uit het Santiago Bernabeu.

De transfer van CR7 lijkt zaterdag, op 7/7, bekend te worden gemaakt. Volgens RaiSport heeft Juventus alle medewerkers gevraagd om beschikbaar te zijn. Voormalig topman Luciano Moggi van de Bianconeri, die zijn oude contacten aanwendde, zei donderdag dat de Portugese superster al medisch is gekeurd en heeft getekend.

Buffon

Buffon is inmiddels 40 jaar. Na 17 seizoenen bij Juventus besloot hij deze zomer de deur achter zich dicht te trekken bij de Italiaanse recordkampioen. Aan een definitief afscheid van het voetbal wil hij echter nog niet denken.

Een overstap naar PSG zou een mooie kans zijn voor de goalie om nog eens de Champions League te winnen. Buffon speelde met Juventus drie finales, maar verloor ze allemaal.