Sport/Autosport
2269185
Autosport

Verstappen: ’Iets te hard gepusht’

Max Verstappen

Max Verstappen

Door een crash kwam er op Silverstone al snel een einde aan de tweede vrije training voor Max Verstappen. De Limburger bleef desondanks gematigd positief in aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Max Verstappen

Max Verstappen

,,Ik denk dat ik op de hardere band net iets te hard pushte, waarna ik de achterkant van mijn auto verloor”, haalde Verstappen, die ’s ochtends al te kampen had met een probleem met de versnellingsbak, het moment terug. ,,Door de manier waarop de auto in de muur terechtkwam, was de achterkant van de auto beschadigd. Uiteindelijk is het niet ideaal, maar het gevoel dat ik daarvoor had was redelijk goed. Qua balans zag het er op zich prima uit.”

Verstappen zag zijn teamgenoot Daniel Ricciardo in de tweede trainingsomloop 31 rondjes rijden. De Australiër zette de vijfde tijd neer, op bijna negen tienden van een seconde van snelste man Sebastian Vettel. Verstappen: ,,Het lijkt erop dat we niet gaan vechten voor pole position, maar we zullen zien. Gelukkig heb ik de beschikking over twee setjes soft-banden. Qua snelheid ziet het er goed uit. Natuurlijk is het beter om veel te rijden, maar ik voel wel vertrouwen.”