2269602
WK 2018

Fransen simpel naar halve finale WK

Megablunder breekt Uruguay op tegen Frankrijk

Fernando Muslera treurt na zijn blunder.

Fernando Muslera treurt na zijn blunder.

Frankrijk heeft ten koste van Uruguay de halve finale van het WK bereikt. Een megablunder van doelman Fernando Muslera zorgde voor een relatief gemakkelijke middag voor de Haantjes: 0-2.

Fernando Muslera treurt na zijn blunder.

Fernando Muslera treurt na zijn blunder.

Uruguay kreeg voor aanvang van de wedstrijd al een flinke tegenvaller te verwerken. Edinson Cavani, die Portugal in de achtste finales met twee doelpunten eigenhandig uit het toernooi kegelde, bleek niet op tijd hersteld van een kuitblessure. Luis Suarez miste daardoor zijn kompaan in de voorhoede. Christian Stuani, speler van de bescheiden Spaanse club Girona, nam de positie van Cavani in.

Een opstootje tijdens Uruguay-Frankrijk

Een opstootje tijdens Uruguay-Frankrijk

Het venijn van de eerste helft zat ’m in de staart. Lang bleven grote kansen uit, maar vijf minuten voor rust was het direct raak voor Frankrijk. Uit een vrije trap van Antoine Griezmann kopte verdediger Raphaël Varane de bal knap langs Muslera: 0-1. Direct daarna maakte Uruguay bijna gelijk, maar de Franse doelman Hugo Lloris had een fenomenale redding in huis op een prima kopbal van Martin Caceres. In de rebound kwam Diego Godin niet goed uit met zijn passen.

Na een klein uur viel het doek voor Uruguay. Muslera verkeek zich pijnlijk op een schot van Griezmann en liet de bal uit zijn handen glippen: 0-2. De Uruguayanen kwamen de megablunder van de doelman niet meer te boven.

Frankrijk speelde de wedstrijd eenvoudig uit en komt in de halve finale oog-in-oog te staan met de winnaar tegen van de clash tussen Brazilië en België. Die staat vanavond om 20.00 uur op het programma.