Sport/WK 2018
2271245
WK 2018

’Dit doet net zoveel pijn als de 7-1 tegen Duitsland’

Brazilië totaal gesloopt na nederlaag

Marcelo is gebroken.

Marcelo is gebroken.

De Braziliaanse linksback Marcelo voelt na de nederlaag tegen België in de kwartfinales van het WK dezelfde pijn als vier jaar geleden.

Marcelo is gebroken.

Marcelo is gebroken.

Destijds moest gastland Brazilië in de halve finale een historisch zware nederlaag moest incasseren tegen Duitsland (1-7). ,,Dit doet net zoveel pijn'', zei de verdediger van Real Madrid. ,,Het was een vreselijke avond.''

De Braziliaanse journalisten moesten in Kazan lang wachten op verklaringen van hun spelers voor de nederlaag tegen België. De Zuid-Amerikanen bleven ruim twee uur in de kleedkamer zitten. ,,Soms is voetbal oneerlijk'', zei Marcelo tegen een legertje verslaggevers.

,,We hebben er alles aan gedaan, iedereen heeft tot de laatste seconde gevochten. Maar het mocht helaas niet zo zijn.'' Brazilië kreeg heel wat kansen op de gelijkmaker, maar de Belgische doelman Thibaut Courtois bleek in de slotfase niet te passeren.

Renato Augusto, die als invaller de aansluitingstreffer voor zijn rekening had genomen, vergeleek de uitschakeling met de dood van een dierbare. ,,Het was onze droom om hier wereldkampioen te worden. Het is vreselijk dat die droom zo eindigt."