Sport/Autosport
2271366
Autosport

‘Leclerc naar Ferrari? Geen enkel risico’

Charles Leclerc

Charles Leclerc

SILVERSTONE - Kampioen in de GP3, kampioen in de Formule 2 en nu de revelatie in de koningsklasse van de autosport. Charles Leclerc (20), ruim twee weken jonger dan Max Verstappen, maakt ook als Formule 1-coureur in rap tempo naam als toptalent.

Charles Leclerc

Charles Leclerc

Het kan niet op. Na drie moeizame proefdraai-races is Leclerc als coureur van het bescheiden Sauber in zijn debuutjaar nu al vijf keer in de punten geëindigd. Zijn veel meer ervaren teamgenoot Marcus Ericsson kan daar alleen maar van dromen. Niet voor niets worden de geluiden dat Leclerc volgend jaar al de overstap maakt naar Ferrari als opvolger van de achttien jaar oudere Kimi Räikkönen steeds hardnekkiger, al zou het een trendbreuk zijn als de Italiaanse renstal zo’n jonge coureur al een stoeltje geeft.

,,Maar dat kan hij zeker aan”, vindt Formule 2-coureur Nyck de Vries, vorig jaar tegenstander van Leclerc en nu rijdend voor het oude team van de Monegask: Prema Racing. ,,Charles is een heel complete coureur. Echt zwakke punten kan ik niet bedenken. Hij rijdt heel intuïtief. Aanvallen als het kan en soms bewaart hij het geduld om af te wachten. En naast de baan is hij down to earth. Daarmee creëert hij veel goodwill.”

Voor de coureur uit Sneek – dit weekeinde ook actief op Silverstone – is het geen verrassing dat Leclerc zich nu al zo profileert in de Formule 1. ,,Ik had niets anders van hem verwacht. Ik denk namelijk dat alle kampioenen in de Formule 2 uiteindelijk Formule 1-waardig zijn”, aldus De Vries, die geen gevaren ziet in een mogelijke move naar Ferrari. ,,Ik zie geen enkel risico om hem daar nu al neer te zetten. Ik vind dat Räikkönen het ook nog goed doet, dus ze zouden er voor kunnen kiezen om Charles volgend jaar eerst door te schuiven naar het team van Haas. Maar dat is allemaal speculatief, natuurlijk.”

Lees in De Telegraaf van zaterdag het hele verhaal met Charles Leclerc.