Sport/WK 2018
2271705
WK 2018

Varane: ’Speciale band België telt niet’

ISTRA - Voor de Franse verdediger Raphaël Varane heeft het aankomende duel met België in de halve finales van het WK een speciaal tintje. De 25-jarige mandekker van Real Madrid groeide op in Lille, vlakbij de grens met België.

„Ik heb veel Belgische vrienden en speelde in de jeugd veel toernooien over de grens. Ik heb dus wel een speciale band met België”, zei Varane zaterdag in het basiskamp van Frankrijk in Istra. „Maar dat telt dinsdag niet op het veld.”

Frankrijk en België strijden dan in Sint-Petersburg om een plek in de WK-finale. „In deze fase van het toernooi heb je geen favorieten meer”, zegt Varane, die met een kopbal de score opende in de kwartfinale tegen Uruguay (2-0). „Er zitten alleen nog maar goede ploegen in. Iedereen kan wereldkampioen worden. Wij ook en dat is ons doel hier in Rusland. We vormen een relatief jong team, maar we hebben ook aangetoond volwassen te zijn. We zijn in het toernooi gegroeid. Door de jaren heen hebben we geleerd om te variëren in onze manier van spelen, daarmee kunnen we de tegenstander pijn doen.”