Sport/Tour de France
2272023
Tour de France

’Natuurlijk baal je als je over de finish komt’

Groenewegen: ’Benen moeten beter’

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen

FONTENAY-LE-COMTE - Hij draaide er niet omheen in het snikhete Fontenay-le-Comte. „In de finale voelde ik dat de benen er niet waren om voor de zege te sprinten”, aldus de 25-jarige Amsterdammer, die zesde werd en daarmee ook de eerste gele trui van deze Tour de France misliep. Fernando Gaviria greep de dubbele buit, waar ook Groenewegen zijn zinnen op had gezet.

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen

„Je hoopt om te winnen en als bonus het geel te pakken. Het is jammer dat het niet is gelukt”, aldus Groenewegen, die op 11 kilometer van de streep merkte dat het er niet in zat. „Daar viel Arnaud Démare, waarop ik moest inhouden en mezelf daarna weer in gang probeerde te trekken. Ik merkte dat ik niet meer op de plek terecht kwam waar ik wilde zitten. Wat er anders moet? De ploeg heeft goed werk gedaan, eigenlijk moeten alleen de benen beter.”

De sprinter van Lotto-Jumbo was na de eerste teleurstelling weer snel in staat om de knop om te zetten. „Natuurlijk baal je als je over de finish komt. Ik rijd om te winnen. Het mooie aan de Tour de France is dat er weer een nieuwe dag komt en dan proberen we het gewoon opnieuw.”

Ploegleider Nico Verhoeven maakte zich na de eerste gemiste kans ook nog niet druk. „We gaan de video bekijken, maar als Dylan fysiek niet in staat was om te doen wat hij wilde, moeten we er ook vrede mee hebben. Dan is het hopen dat de benen er een dag later zijn. Of dat kan? Ja hoor, je merkt wel vaker dat het de eerste dag wat minder is en dat je daarna wél de power hebt”, aldus Verhoeven, die wél waarschuwde voor een moordende concurrentie.

„Gaviria wint hier, Peter Sagan wordt tweede en je ziet dat Marcel Kittel als derde eindigt en Alexander Kristoff als vierde. Die laatste twee mannen zijn dit seizoen nog niet heel veel in beeld geweest, maar staan er nu wel weer. „Ga er maar vanuit dat we nog een hoop ’sprintbattles’ gaan zien met veel kanshebbers.”