Sport/Autosport
2272098
Autosport

Verstappen trekt bekijks: ’Wat ben jij aan het doen?’

Max Verstappen

Max Verstappen

SILVERSTONE - Max Verstappen leefde vrijdagavond intens mee met het zinderende WK-duel tussen België en Brazilië. Gelukkig voor de Limburger sleepte zijn geboorteland de overwinning (2-1) in de kwartfinale voor de poorten van de hel weg.

Max Verstappen

Max Verstappen

„Ik was hier de enige die aan het schelden was, toen het bijna misging”, lacht Verstappen, die zich voor de Grand Prix van Groot-Brittannië als vijfde kwalificeerde. „Na die 2-1 was ik wel even boos en keek iedereen om me heen mij aan van: ’wat ben jij aan het doen?’. Het maakte hen natuurlijk niet uit wie er zou winnen. Dat is met Engeland wel anders.”

Verstappen verwacht echter niet dat de Engelsen uiteindelijk voor de tweede keer in de historie wereldkampioen worden. „De gedroomde finale? Dat zou Nederland-België zijn, maar dat gaat nog wel even duren. Bij de Belgen zal het vertrouwen groot zijn nu ze Brazilië hebben verslagen. Ik denk dat de winnaar van België-Frankrijk de finale gaat winnen. Nee, Engeland niet. Die andere twee hebben meer kwaliteit.”