Sport/Autosport
2272130
Autosport

Van der Mark vierde na knappe inhaalrace

Michael van der Mark

Michael van der Mark

MISANO - Hoewel motorcoureur Michael van der Mark zich nog steeds in nevelen hult over zijn toekomst in het wereldkampioenschap superbike, heeft de Yamaha-coureur met zijn vierde plaats een sterke indruk achtergelaten in de eerste van de twee races op het circuit van Misano in Italië.

Michael van der Mark

Michael van der Mark

Na een matige kwalificatie van zowel de Rotterdammer als zijn Britse teamgenoot Alex Lowes, waardoor beiden vanaf de elfde en twaalfde positie moesten starten, reed Van der Mark een knappe inhaalrace. Morgen mag hij vanaf de pole beginnen dankzij het systeem van ’reversed grid’. Lowes heeft een slechter uitgangspunt. Hij crashte tweemaal en bleef puntloos.

Tegen de kracht van regerend wereldkampioen en Kawasaki-coureur Jonathan Rea was wederom geen van de superbikes opgewassen. De Noord-Ier, die ook bovenaan de WK-stand staat, vertrok van P2 en wist al meteen polezitter en teamgenoot Tom Sykes te passeren om op zijn 63e superbikezege af te stuiven. Van der Mark wist tijdens de hete race (27grC en 45gr C baantemperatuur) steeds meer terrein te winnen en pakte als laatste Sykes. Zijn concurrent in de strijd om de derde plaats in de WK-stand boog het hoofd.

Uitslag: 1. Rea (GBr) Kawasaki, 2. Davies (GBr) Ducati op 2,791, 3. Laverty (Ier) Aprilia 3,700, 4. Van der Mark (Ned) Yamaha 4,921, 5. Sykes (GBr) Kawasaki 6,713, 6. Fores (Spa) Ducati, 7. Melandri (Ita) Ducati, 8. Savadori (Ita) Aprilia, 9. Camier (GBr) Honda, 10. Mercado (Arg) Kawasaki.

WK-stand: 1. Rea 345, 2. Davies 265, 3. Van der Mark 228, 4. Sykes 2017, 5. Lowes (GBr) Yamaha 18