2272240
Voetbal

Feyenoord pas na rust langs Zeeuws elftal

Yassin Ayoub

Yassin Ayoub

MIDDELBURG - Feyenoord heeft ook zijn tweede oefenduel in de voorbereiding gewonnen. In Middelburg werd het 2-0 tegen het Zeeuws elftal, door goals van Dylan Vente en Sam Larsson.

Yassin Ayoub

Yassin Ayoub

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst, waarbij de later aangesloten internationals Steven Berghuis (eerste helft) en Tonny Vilhena (tweede helft) hun eerste minuten maakten, nam pas in de tweede helft afstand. In de eerste 45 minuten was Berghuis het dichtst bij een goal, toen hij zijn schot via de vingertoppen van de keeper op de kruising zag belanden.

Tien minuten na rust maakte invaller Vente zijn vierde goal van de voorbereiding, na de hattrick vorige week tegen SDC Putten (8-1). Larsson schoot niet veel later uit een vrije trap de 2-0 op het bord voor de ploeg die in de rust op keeper Justin Bijlow na op elke plek werd gewijzigd.

WK-gangers Nicolai Jørgensen, Renato Tapia, Soufyan Amrabat en Karim El Ahmadi genieten nog van hun vakantie. De laatste staat op het punt een tweejarig contract te tekenen bij Al-Ittihad en Feyenoord te verlaten.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow; Nieuwkoop, Botteghin, Geertruida, Malacia; Wehrmann, Ayoub, Kökcü; Berghuis, Van Persie, Boëtius.

Tweede helft: Bijlow; St. Juste, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk; El Bouchataoui, Vilhena, Toornstra; El Hankouri, Vente, Larsson.