Sport/WK 2018
2272474
WK 2018

Larsson trots op Zweden: ’Gewoon geweldig’

Sam Larsson

Sam Larsson

MIDDELBURG - Op het moment dat ’zijn’ Zweden tegen Engeland knokte voor een plek in de halve finale van het WK, speelde Sam Larsson met Feyenoord een oefenduel tegen de amateurs van het Zeeuwse elftal (2-0 winst).

Sam Larsson

Sam Larsson

Geen met 40.000 toeschouwers gevulde Samara Arena in Rusland, maar de velden van VV Zeelandia in Middelburg. De aanvaller, die drie keer voor de nationale ploeg uitkwam, werd door een debuutjaar met ups en downs in Rotterdam niet geselecteerd voor het WK. Wel is hij tot in elke vezel trots op wat zijn landgenoten hebben laten zien. De ergste klap van het mislopen van de mondiale eindronde (Larsson sprak meermaals uit dat het zijn droom was het te halen) is hij allang te boven.

„Of het moeilijk was om die wedstrijden te kijken? Niet echt”, zegt Larsson. „Ik hoopte voor mijn vrienden dat ze een goede beurt zouden maken en dat hebben ze écht gedaan. Alleen al door één van de zwaarste groepen op het WK, met Duitsland en Mexico, door te komen. Dat was gewoon geweldig en ver boven alle verwachtingen van tevoren.”

Net nadat hij Feyenoord wat schwung zou geven in het oefenduel in Zeeland, hij scoorde uit een vrije trap, hoorde hij van de uitschakeling door de Engelsen (0-2). „Ik heb een deel van de eerste helft wel nog kunnen zien, maar had zelf een wedstrijd waar ik mijn focus op moest houden”, zegt de Zweed met een grote grijns. „Het is heel jammer. Wat mezelf betreft ga ik voor een beter seizoen dan vorig jaar. Nu moet ik er het volgende grote toernooi maar bij zijn.”