Sport/Voetbal
2272559
Voetbal

’Blind is opbouwend heel goed en heeft stabiele persoonlijkheid’

Ten Hag: ’Blind en Magallan niet allebei naar Ajax’

Erik ten Hag geeft aanwijzingen.

Erik ten Hag geeft aanwijzingen.

HATTEM - Volgens Erik ten Hag komt of Daley Blind of Lisandro Magallan naar Ajax. De coach acht het niet realistisch dat beide spelers hun toekomst vervolgen in Amsterdam.

Erik ten Hag geeft aanwijzingen.

Erik ten Hag geeft aanwijzingen.

Zoals Telesport eerder meldde heeft Ajax zijn pijlen volledig gericht op Blind, die zelf open staat voor een terugkeer naar zijn oude liefde. Ten Hag steekt niet onder stoelen of banken dat hij de veelzijdige Oranje-international graag tot zijn beschikking zou hebben.

„Hij heeft ongelofelijk veel ervaring in de Premier League opgedaan en is daarbij een Nederlands elftal-speler”, aldus de Ajax-coach na afloop van het oefenduel met Steaua Boekarest (1-1) in Hattem. „Blind is opbouwend heel goed, organisatorisch sterk en heeft een stabiele persoonlijkheid.”

Daley Blind

Daley Blind

Ook Magallan is niet uit beeld bij Ajax, al is de verdediger van Boca Juniors niet langer de eerste transferprioriteit van de Amsterdammers.

Ten Hag sluit uit dat beide spelers naar Ajax komen. „Ik denk niet dat dat een haalbare kaart is. Als Boca Juniors Magallan twee weken geleden had vrijgegeven, had hij hier al gestaan. Ik had erop aangedrongen dat hij toen al kwam, want hij komt uit een ander werelddeel en heeft aanpassingstijd nodig.”

Lisandro Magallan

Lisandro Magallan