Nieuws/Sport
2273777
Sport

Motorcoureur tweede achter Rea in Misano

Zelfs ijzersterke Van der Markbuigt voor wereldkampioen

Michael Van Der Mark eindigt op een knappe tweede plek.

Michael Van Der Mark eindigt op een knappe tweede plek.

Motorcoureur Michael van der Mark heeft een imponerende tweede plaats behaald in de tweede superbikerace op het Italiaanse Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Michael Van Der Mark eindigt op een knappe tweede plek.

Michael Van Der Mark eindigt op een knappe tweede plek.

De Yamaha-coureur die vanaf pole mocht starten, lag rondenlang aan de leiding maar moest na een enerverend duel met drievoudig wereldkampioen Jonathan Rea zijn meerdere erkennen in de huidige WK-leider.

Rea behaalde daardoor zijn eerste dubbelzege van het seizoen en bezorgde Kawasaki de 120ste zege in het wereldkampioenschap superbike. Bovendien stuwde de Noord-Ier zijn record aantal overwinningen naar 64 triomfen op.

Vorig jaar lag Van der Mark ook aan de leiding op het circuit nabij Rimini, maar werd toen de dupe van een bandexplosie waardoor hij crashte. Nadat aanvankelijk koploper Xavi Forés die als eerste bij de eerste bocht aankwam door pech uitviel, lag de Rotterdammer opnieuw in Misano aan de leiding. Ditmaal was het geen Pirelli-band die hem dwars zat maar de ongenaakbare Rea die hem rondenlang najoeg en hem drie ronden voor het einde passeerde.

"Ik ben erg blij met deze tweede plaats. Ik had een fantastische start en de fiets voelde goed aan. Die was in sommige punten van het circuit beter dan gisteren en op sommige punten wat minder. Ik probeerde een zo consistent mogelijke pace aan te houden, maar ik voelde dat Johnny eraan zat te komen. Het enige wat ik kon doen is bij hem blijven toen hij me was gepasseerd. Ik wilde punten scoren. Dat was het belangrijkste", zei Van der Mark die in het klassement zijn derde plaats consolideerde door voor zijn concurrenten Chaz Davies (Ducati) en Tom Sykes (Kawasaki) over de finish te flitsen. Na het mooie gevecht om de zege mocht Ducati-rijder Marco Melandri in zijn thuisrace ook naar het podium.

WSBK. Misano (Ita). Race 2: 1. Rea (GBr) Kawasaki 21 ronden, 2. Van der Mark (Ned) Yamaha op 0,334, 3. Melandri (Ita) Ducati 0,595, 4. Davies (GBr) Ducati 2,382, 5. Sykes (GBr) Kawasaki 4,535, 6. Lowes (GBr) Yamaha 6,559, 7. Savadori (Ita) Aprilia 7,193, 8. Laverty (Ier) Aprilia 9,972, 9. Baz (Fra) BMW 13,874, 10. Camier (GBr) Honda 14,047.

WK-stand: 1. Rea 370, 2. Davies 278, 3. Van der Mark 248, 4. Sykes 218, 5. Melandri 193, 6. Lowes 193.