2274152
Wielrennen

D'Hoore te goed voor Wild in Giro Rosa

Jolien DHoore laat Kirsten Wild achter zich.

Jolien DHoore laat Kirsten Wild achter zich.

De Belgische wielrenster Jolien D'Hoore heeft de derde etappe van de Giro Rosa gewonnen.

Jolien DHoore laat Kirsten Wild achter zich.

Jolien DHoore laat Kirsten Wild achter zich.

De renster van Mitchelton-Scott was de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton. De 28-jarige Gentse was Kirsten Wild en de Amerikaanse Alexis Ryan te snel af.

Lucinda Brand is niet meer de leider van het algemeen klassement. De wielrenster van Team Sunweb, dat de ploegentijdrit won, moet haar roze trui afstaan aan ploeggenote Leah Kirchmann. De 28-jarige Canadese snelde zondag naar de vierde plaats. Door de bonificatieseconden pakte ze het roze. Brand staat nu tweede met 5 seconden achterstand. Ellen van Dijk (ook Sunweb) volgt op de derde plaats, 9 tellen achter Kirchmann.

Wild won zaterdag nog de tweede etappe van de vrouwenvariant van de Ronde van Italië. Een dag later ging de Giro Rosa verder met een rit van 132 kilometer bestaande uit acht ronden in Corbetta. Door een valpartij in de eindfase van de etappe ging een uitgedund peloton sprinten voor de dagzege.

Maandag vervolgen de wielrensters de Italiaanse etappekoers met een rit van 109 kilometer. Piacenza is zowel de start- als finishplaats.