Sport/WK 2018
2274692
WK 2018

’Henry tegen Frankrijk, dat is mooi’

Van Bronckhorst: ’Ik kijk heel graag naar België’

Giovanni van Bronckhorst (r.)

Giovanni van Bronckhorst (r.)

AMSTERDAM - Giovanni van Bronckhorst vindt het prachtig dat Thierry Henry bij de eerste stappen in zijn trainerscarrière de halve finale van het WK heeft gehaald met België.

Giovanni van Bronckhorst (r.)

Giovanni van Bronckhorst (r.)

„Het is mooi voor hem dat hij door is en nu natuurlijk tegen Frankrijk moet”, zegt de coach van Feyenoord over de legendarische Franse aanvaller en assistent-bondscoach van De Rode Duivels, met wie hij tussen 2001 en 2004 samenspeelde bij Arsenal.

„Ik heb nog geregeld contact met hem, maar niet tijdens het WK. De laatste keer dat ik hem zag was in de winterstop, toen ik bij Arsenal aan het kijken was en hij in de box naast mij zat. Dan is het leuk weer contact met hem te krijgen. Ik kijk heel graag naar België, als je ziet hoe zij spelen. Niet alleen op dit WK, maar daarvoor al.”

Van Bronckhorst ziet een uitgelezen mogelijkheid voor de Belgen op voetbalhistorie. „Als er een WK is waarop een land kampioen wordt, waarvan je het niet verwacht, dan kan het dit jaar zijn. De toplanden doen het niet. Al vind ik Engeland ook mooi. En Frankrijk blijft Frankrijk.”