Sport/Tour de France
2274919
Tour de France

Live Tour: Dumoulin houdt schade beperkt

Team Sky voor de ploegentijdrit

Team Sky voor de ploegentijdrit

„De klassementsrenners moeten vrij vroeg in deze Tour al uit hun kot komen”, blikt Michael Boogerd vooruit op de ploegentijdrit in de Ronde van Frankrijk. Team Sky van Chris Froome is al tweede van start gegaan.

Team Sky voor de ploegentijdrit

Team Sky voor de ploegentijdrit

Volg vanaf 15.10 uur de ploegentijdrit in de Tour de France via onze liveticker, met daarnaast ook uitgebreid uitgeschreven commentaar, op de voet.

De renners krijgen maandag in de derde etappe dus een ploegentijdrit over 35,5 voor hun kiezen. De laatste ploegentijdrit in de Tour was in 2015. „Toen was het een zwaar parcours”, herinnert Boogerd zich. „Winnaar werd BMC met Sky en Movistar daar heel dicht achter. Veel andere klassementsmannen verloren toen al meer dan een halve minuut of zelfs een minuut. Nu is het niet zo lastig als in 2015, maar zwaar genoeg voor serieuze verschillen.”

Favorieten

Chris Froome hoopt met Team Sky iets van zijn opgelopen schade in de eerste etappe, bijna één minuut op enkele concurrenten van hem, goed te maken. „Tom Dumoulin had hier met Wilco Kelderman in de ploeg goede zaken kunnen doen, zonder hem is de kans op tijdwinst veel kleiner”, stelt Boogerd. Dumoulin is ook één van de favorieten die in de eerste rit al tijdwinst op viervoudig Tourwinnaar Froome boekte.

Peter Sagan won zondag de tweede etappe en nam daarmee de gele trui over van Fernando Gaviria. De Slowaak start met zijn team BORA maandag om 16.55 uur als laatste. Dumoulin gaat met Team Sunweb om 16.15 uur van start en Froome moet met Team Sky vanaf 15.15 uur aan de bank.