Sport/Tennis
2275080
Tennis

’Bertens moet beter tegen Pliskova’

Kiki Bertens won in de vorige ronde van Venus Williams.

Kiki Bertens won in de vorige ronde van Venus Williams.

Om een kans te maken op het bereiken van de kwartfinales op Wimbledon zal Kiki Bertens tegen Karolina Pliskova een stuk beter moeten spelen dan in de vorige ronde tegen Venus Williams.

Kiki Bertens won in de vorige ronde van Venus Williams.

Kiki Bertens won in de vorige ronde van Venus Williams.

Dat zegt zevenvoudig grandslamwinnaar en Eurosport-analist Mats Wilander. „Zeker omdat de service van Pliskova wel eens de doorslag zou kunnen geven.”

De 1,86 meter lange Tsjechische, als zevende geplaatst op Wimbledon, staat bekend om haar sterke opslag. „Met haar eerste opslag kunnen weinig speelsters iets beginnen. En zelfs op haar tweede service is het lastig om te reageren”, zegt Wilander.

Bertens moet het volgens de Zweedse analist van de rally's hebben. „Scoren met een return is bijna onmogelijk, dus is het zaak om in de rally te komen en het punt goed op te bouwen. Daar liggen de kansen, want Pliskova beweegt niet goed op gras.”

De oud-tennisser vond dat Bertens het zichzelf onnodig moeilijk maakte in de lange driesetter tegen Williams. „Ze had in twee sets moeten winnen, of in ieder geval veel makkelijker in die derde set”, zegt hij. „Nu werd het nog enorm spannend en verspeelde ze een aantal matchpoints. Dat was onnodig.”

De zege op de vijfvoudig Wimbledon-kampioene was wel goed voor het zelfvertrouwen van Bertens, denkt Wilander. De Zuid-Hollandse neemt het maandag vanaf 12:30 uur op Court 2 op tegen de Tsjechische, die als enige tennisster uit de top tien van de plaatsingslijst nog in het toernooi zit.