Sport/Tour de France
2275381
Tour de France

Wielerploeg wil Van Aert aantrekken

Jumbo bezig met spectaculaire transfer

Wout van Aert staat voor een overstap naar LottoNL-Jumbo.

Wout van Aert staat voor een overstap naar LottoNL-Jumbo.

De nieuwe Jumbo-ploeg rekent er op om komende week wereldkampioen veldrijden Wout van Aert voor vier jaar vast te leggen. De Belg rijdt momenteel de Ronde van Oostenrijk.

Wout van Aert staat voor een overstap naar LottoNL-Jumbo.

Wout van Aert staat voor een overstap naar LottoNL-Jumbo.

Volgende week hakt hij de knoop over zijn toekomst door. Van Aert zou mogelijk al in 2019 de overstap naar de opvolger van Lotto-Jumbo maken. Dan zou wel het doorlopende contract bij de Belgische Pro-continentale formatie Veranda’s Willems – Crelan moeten worden afgekocht.

Van Aert is een van de meest begeerde renners voor de voorjaarsklassiekers. De 23-jarige crosser maakte dit jaar voor het eerst kennis met de grote kasseienklassiekers. Daarin maakte hij een grootse indruk. Met zijn derde plaats in de Strade Bianche verraste hij direct iedereen. Vervolgens eindigde hij als tiende in Gent-Wevelgem, negende in de Ronde van Vlaanderen en dertiende in Parijs-Roubaix. Niet alleen zijn resultaten spraken aan. Vooral zijn offensieve koerswijze maakte veel indruk.

Aangezien Jumbo Supermarkten ook de Belgische markt op gaat (zo zouden er volgend jaar al dertig filialen geopend moeten) is hardop de wens uitgesproken om een Belgische toprenner in de wielerploeg op te nemen. Eerder onderhandelde het team al met Tim Wellens. Die verlengde uiteindelijk zijn contract bij het Belgische Lotto-Soudal.

Jumbo zal voor Van Aert diep in de buidel moeten tasten. De Belg heeft ook een riante aanbieding van Bahrain-Merida op zak. Dat de interesse van de Nederlandse formatie heel serieus is, blijkt uit het feit dat materiaalsponsor Bianchi inmiddels een crossfiets beschikbaar heeft gesteld aan de drievoudig wereldkampioen veldrijden.