Sport/Autosport
2275901
Autosport

Schietende Verstappen ’lijdt pijn’ voor goede doel

Max in actie

Max in actie

SILVERSTONE - Wie mooi is moet pijn lijden, maar wie geld wil inzamelen soms ook. Onder anderen Max Verstappen zette zich in Engeland in voor het goede doel.

Max in actie

Max in actie

Tijdens een potje kleiduifschieten werd woensdag net als in eerdere jaren aandacht gevraagd voor Wings for Life, een mede door Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz opgezette organisatie die zich inzet voor het vinden van een oplossing voor slopende ruggenmergziektes.

Helemaal van harte ging het niet voor de Limburger, wiens teamgenoot Daniel Ricciardo wel aanwezig was, maar niet schoot. „Dat snap ik wel, want je krijgt best een pijnlijke schouder”, aldus Verstappen.

„Ik moest over mijn linkerschouder schieten, omdat mijn dominante oog blijkbaar links zit. Het zag er daardoor best lomp uit. Ik wilde aanvankelijk ook niet schieten en had alleen een T-shirt aan en niet, zoals de rest, zo’n shirt met van die pads. Het was snel schieten en laden, dus ik schouderde het geweer niet altijd even fatsoenlijk. Dan stoot je weleens tegen het bot op. Het was aardig rood de dag erna, ik voelde het wel…”

Ook Toro Rosso-coureurs Pierre Gasly en Brendon Hartley kwamen in actie. Verstappen was niet ontevreden. „Voor iemand die nooit schiet, mocht ik niet klagen.”