Sport/Autosport
2276160
Autosport

Lauda hekelt Ferrari: ’Niet eerlijk en niet grappig’

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

Niki Lauda heeft het helemaal gehad met de clashes tussen Ferrari en Mercedes.

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

De 69-jarige adviseur van Mercedes neemt het als vanzelfsprekend op voor zijn eigen renstal en noemt de rol van Ferrari ’niet eerlijk en niet grappig.’

Mercedes-coureur Lewis Hamilton had zondag op Stilverstone dolgraag zijn vijfde zege op een rij geboekt bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië, maar dat werd onmogelijk nadat Kimi Raikkonen van Ferrari zijn bolide aantikte.

Niki Lauda

Niki Lauda

„Ik zou dit een interessante tactiek willen noemen. Dit is al de tweede keer in drie races”, vertelde Hamilton. Twee weken terug in Frankrijk was het Sebastian Vettel die met Valtteri Bottas clashte.

De Duitse WK-leider verwees de theorie van Hamilton naar het rijk der fabelen. „Het is een dwaze gedachte om te denken dat er opzet in het spel was”, stelde Vettel, die op Silverstone zegevierde, voor zijn Britse rivaal.

Lauda vertelde aan Autosport.com: „Lewis heeft her geweldig gedaan, vandaag. Daar bestaat geen twijfel over. Alles ging fantastisch. Het incident was niet eerlijk, want het is de tweede keer dat Ferrari in de eerste bocht zoiets doet. Ik stap er niet zo makkelijk oveheen. Het is vervelend om al in de eerste ronde klaar te zijn.”

„Allereerst was het verkeerd dat ze Vettel twee weken een straf van vijf seconden gaven”, zei Lauda tegen Sky Sports. „Nu kreeg Kimi tenminste een tijdstraf van tien seconden. De stewards hebben door wat er gaande is.”