Sport/Voetbal
2276321
Voetbal

Depay eindelijk terug bij Lyon

Zes dagen nadat hij zich eigenlijk had moeten melden bij Olympique Lyon is Memphis Depay dan toch begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Franse club zette maandag een foto op Twitter van de aanvaller in het krachthonk, met daarbij de tekst 'Memphis is back!'. Waarom de international van het Nederlands elftal zich pas bijna een week na de afgesproken datum weer meldde in Lyon, is onbekend.

Trainer Bruno Génésio begon vorige week dinsdag met zijn selectie aan de voorbereiding. ,,Slechts één van de 27 spelers ontbreekt nog'', zei Génésio toen. ,,Memphis krijgt een boete als hij terug is. Hij heeft vijf weken vakantie gehad, net als de andere spelers. Die pauze is lang genoeg.''

In het geval van Memphis klopt die rekensom van de trainer niet helemaal. De 24-jarige aanvaller, die vorig seizoen negentien doelpunten maakte in de Ligue 1, speelde na afloop van het Franse voetbalseizoen nog twee oefeninterlands met Oranje. Na het duel met Italië op 4 juni ging de oud-PSV'er op vakantie. Precies vijf weken later meldde hij zich weer in Lyon.