Sport/Voetbal
2276886
Voetbal

Oud-doelman Molina naar Spaanse bond

De Spaanse voetbalbond heeft in oud-doelman José Francisco Molina een nieuwe technisch directeur gevonden.

De 47-jarige Molina volgt Fernando Hierro op in die rol. Hierro schoof één dag voor de start van het WK in Rusland door naar de functie van bondscoach, nadat Julen Lopetegui was ontslagen vanwege al het gedoe rond zijn overstap naar Real Madrid. Lopetegui tekende een contract bij de winnaar van de Champions League zonder de Spaanse bond daarvan vooraf op de hoogte te brengen.

Hierro (50) besloot zondag om al zijn werkzaamheden bij de bond neer te leggen. Hij keert ook niet meer terug in zijn oude rol als technisch directeur. Volgens Spaanse media wordt Luis Enrique de nieuwe bondscoach van de nationale ploeg, die op het WK in de achtste finales via strafschoppen moest buigen voor Rusland.

Molina stond onder de lat bij onder meer Atlético Madrid en Deportivo la Coruña. Met Atlético veroverde hij in het seizoen 1995-1996 de 'dubbel'. De doelman kwam negen keer uit voor het Spaanse elftal, waarmee hij present was op de EK's van 1996 en 2000 en het WK 1998. Molina werkte de afgelopen jaren als trainer in Hongkong, India en Mexico.

,,Er zijn de afgelopen jaren bij de Spaanse bond heel veel goede dingen gedaan'', zei Molina. ,,Maar als je niet wint, moet je soms dingen veranderen. Dat betekent echter niet dat we alles anders gaan doen.''

Het bondsbestuur buigt zich later op maandag over de vraag wie de nieuwe bondscoach moet worden. ,,Ik heb mijn mening gegeven, maar de beslissing is aan hen'', aldus Molina. Bondsvoorzitter Luis Rubiales, ook al nieuw, wilde niet bevestigen dat het Luis Enrique wordt. ,,We zoeken een onbetwistbare leider met een duidelijke visie. Hij moet gaan bouwen aan de ploeg van de toekomst.''