Sport/Voetbal
2277542
Voetbal

Rangnick als tussenpaus bij Leipzig

LEIPZIG - Ralf Rangnick zit komend seizoen weer op de bank bij RB Leipzig. De zestigjarige Duitser gaat als 'tussenpaus' fungeren.

Leipzig heeft voor volgend jaar al Julian Nagelsmann (30) aangesteld, die wordt gezien als aankomend toptrainer.

Rangnick werkt al jarenlang bij RB Leipzig als technisch directeur. In het seizoen 2015-2016 fungeerde hij ook als hoofdtrainer van de Duitse club. De ervaren Rangnick dwong met Leipzig promotie naar de Bundesliga af en stelde daarna Ralph Hasenhüttl aan als nieuwe trainer. Zelf ging de Duitser verder in zijn oude rol als directeur. Na twee goede jaren, waarin Leipzig als tweede en zesde eindigde, vertrok Hasenhüttl.

Rangnick slaagde erin Nagelsmann alvast vast te leggen, maar de dertigjarige Duitser komt pas over een jaar over van TSG Hoffenheim. Nagelsmann ondertekende vorige maand een vierjarig contract, dat medio 2019 ingaat. Tot die tijd zit Rangnick weer zelf op de bank. De oud-trainer van onder meer Schalke 04 en Hoffenheim krijgt de Amerikaan Jesse Marsch als assistent naast zich op de bank. Aanvankelijk was de verwachting dat Marsch als tussenpaus zou gaan fungeren, nadat de 44-jarige trainer vorige week was opgestapt bij New York Red Bulls, dat dezelfde hoofdsponsor heeft als RB Leipzig.

,,Dit is de beste oplossing'', zei bestuursvoorzitter Oliver Mintzlaff over de constructie met Rangnick als tijdelijke hoofdtrainer. ,,We zien dit niet als een overgangsjaar, we willen doorgaan op de weg van succes.''