Sport/Tennis
2277760
Tennis

IJzersterke Bertens naar kwartfinales Wimbledon

Kiki Bertens is blij met haar winst.

Kiki Bertens is blij met haar winst.

LONDEN - Kiki Bertens heeft de kwartfinales op Wimbledon bereikt. Ze won in Londen in de vierde ronde met sterk spel in twee sets van de Tsjechische Karolina Pliskova: 6-3, 7-6 (1).

Kiki Bertens is blij met haar winst.

Kiki Bertens is blij met haar winst.

De Wateringse begon de wedstrijd meteen al sterk en had al snel een break te pakken. Pliskova, voormalig nummer één van de wereld, kwam wel terug tot 3-3, maar toen Bertens haar vervolgens nog een keer brak, was haar verzet in de eerste set over: 6-3.

De Nederlandse tennisster had de smaak behoorlijk te pakken en liep al snel uit naar 3-0. Bij 4-2 brak Pliskova echter toch terug naar 4-3. Beide wisten hun service te houdn, zodat een tiebreak de tweede set moest beslissen. Daarin kwam Bertens al snel op 6-1 voor. Bij het eerste matchpoint was het meteen raak.

Door ook Pliskova te kloppen, zorgde Bertens ervoor dat voor het eerst in het proftijdperk alle speelsters uit de top tien van de plaatsingslijst al voor de kwartfinales uit het grandslamtoernooi zijn verdwenen. Betty Stöve was in 1977 de laatste Nederlandse die op Wimbledon twee tennissters uit de top tien versloeg. Stöve verloor dat jaar pas in de finale..

Bertens haalde alleen ooit op Roland Garros een kwartfinale op een grandslam. In 2016 op het Franse gravel wist ze toen zelfs de halve finale te behalen. Serena Williams was toen te sterk.

Bertens treft in de kwartfinales Julia Görges uit Duitsland.