Sport/WK 2018
2280103
WK 2018

De Bruyne: ’Zo snel als ’t kan naar buitenland’

Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne draait er niet omheen als hij in Sint-Petersburg bij de officiële persconferentie met alle internationale media de vraag krijgt wat bepalend is geweest voor de huidige generatie Rode Duivels.

Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne

„Zo snel als het kan naar het buitenland gaan. De kans krijgen om je daar te ontwikkelen met de beste spelers”, aldus De Bruyne.

Niet de jeugdopleiding zelf dus? De aanvaller: „Er is best talent in België, maar in een ander land gaat het sneller. Vijftien jaar terug voetbalde er nauwelijks een international in een grote competitie. Toen Kompany en Fellaini gingen en ze het in Duitsland en Engeland goed deden, zeiden de clubs daar dat er misschien meer een kans moesten krijgen. Je moet in de top kunnen spelen, dan word je beter.”

De Bruyne voegt eraan toe dat in zijn geval ook het werken met Pep Guardiola een gouden moment was in zijn loopbaan. „Hij heeft me individueel een eind geholpen. Bij Manchester City spelen we een totaal ander soort voetbal. We kunnen met België niet in een keer zo gaan voetballen als in een team van Pep. Je hebt een hoop tijd nodig om dat erin te slijpen. Die tijd is er bij de nationale ploeg niet.”

Lees in Telesport/De Telegraaf een uitgebreid verhaal over de Rode Duivels.