Sport/Tennis
2280481
Tennis

’Kleine Kraai’ gelooft in Bertens op Wimbledon

’Kiki gaat halve finales halen’

Kiki Bertens viert haar zege.

Kiki Bertens viert haar zege.

LONDEN - Ze is één brok optimisme en enthousiasme als het gaat om de winstkansen van Kiki Bertens. Volgens Michaëlla Krajicek, zelf elf jaar geleden de laatste Nederlandse die de beste acht haalde op Wimbledon, gaat Bertens de Duitse Julia Görges vanmiddag verslaan. „Want ik vond Kiki tegen Pliskova echt heel goed spelen.”

Kiki Bertens viert haar zege.

Kiki Bertens viert haar zege.

Misha, die na veel blessureleed in de herfst van haar loopbaan is beland, speelde in 2007 haar kwartfinale tegen de latere finaliste Marion Bartoli. Kleine Kraai won de eerste set, maar moest toen het hoofd buigen: 3-6, 6-3, 6-2. „Na de eerste set was er een regenpauze en die heeft me toch wel wat dwars gezeten”, weet ze nog goed. „Bartoli begon veel beter te spelen en bij mij sloeg toch de vermoeidheid wat toe. Ik was nog maar 18 en niet zo heel veel gewend.”

Michaëlla Krajicek tijdens Wimbledon 2007.

Michaëlla Krajicek tijdens Wimbledon 2007.

Krajicek was toen de nummer 45 van de wereld, Bartoli stond als negentiende op de wereldranglijst genoteerd. Vandaag treft Bertens als nummer twintig de nummer dertien Görges. De voorgaande twee ontmoetingen won Bertens, beide keren op gravel.

„Op gras is het natuurlijk heel anders, maar dit zie ik echt als een lekkere loting voor Kiki hoor”, zegt Krajicek. „Oké, Görges heeft een heel goeie service. Maar die heeft Kiki ook. Bovendien heeft Görges best veel tijd nodig voor haar forehand en die tijd krijg je niet op gras. Echt, ik denk dat onze zogenaamde gravelspecialiste gewoon de halve finale gaat halen. Het was heel erg knap hoe ze die tiebreak tegen Pliskova speelde. Ze leek ook helemaal niet nerveus.”

Bertens was gisteren in één uur en 39 minuten met Karolina Pliskova klaar: 6-3, 7-6 (1). Dit nadat het elektronisch oog nog even over het matchpoint had moeten beslissen. Op dat moment zat Bertens geknield en met gevouwen handen op het gras. „Ik heb nog nooit gebeden, maar dacht op dat moment: alsjeblieft laat het klaar zijn.”

Bert

Bertens - Görges is dinsdag de tweede partij op baan 1. De eerste, tussen Dominika Cibulkova en Jelena Ostapenko, begint om 14.00 uur (Nederlandse tijd).