Sport/Voetbal
2280517
Voetbal

Club vindt boycot ondanks ergernis een stap te ver gaan

Aanpassing Spaanse Supercup leidt tot woede bij Sevilla

Sevilla-trainer Pablo Machin

Sevilla-trainer Pablo Machin

Sevilla is boos op de Spaanse voetbalbond.

Sevilla-trainer Pablo Machin

Sevilla-trainer Pablo Machin

De club uit Andalusië kreeg maandag te horen dat de strijd om de nationale Supercup dit jaar niet over twee wedstrijden gaat, maar slechts over één. De Spaanse bond RFEF kwam daarmee tegemoet aan een verzoek van FC Barcelona, de kampioen en bekerwinnaar. ,,We zien dit als een gebrek aan respect voor onze club en fans'', schrijft Sevilla in een boze verklaring.

Als verliezend bekerfinalist mag Sevilla het ook om de Supercup opnemen tegen Barcelona. De twee wedstrijden (uit en thuis) stonden gepland voor 5 en 12 augustus, maar Barcelona heeft op 5 augustus in de Verenigde Staten al een oefenwedstrijd op het programma staan tegen AC Milan. De Spaanse bond heeft daarom besloten terug te gaan naar één wedstrijd op neutraal terrein. Het is de bedoeling dat Sevilla en Barcelona in de Marokkaanse stad Tangier gaan strijden om de Supercup.

De Spaanse bond overwoog het duel in Madrid of Valencia te laten spelen, maar vreesde daar voor lege tribunes. In Tangier hoopt de bond veel Marokkaanse voetbalfans te trekken. Sevilla en Barcelona krijgen beide 900.000 euro als compensatie voor de reis.

Sevilla had de geplande thuiswedstrijd om de Spaanse Supercup al opgenomen in het pakket voor de seizoenkaarthouders. De club belooft de fans hiervoor te compenseren. ,,Het is duidelijk dat de RFEF deze beslissing heeft genomen om de problemen van Barcelona op te lossen. Onze belangen zijn zomaar aan de kant geschoven'', schrijft Sevilla, dat desondanks niet overweegt over te gaan tot een boycot.