Sport/Tennis
2284452
Tennis

Bertens verliest in kwartfinale Wimbledon

Kiki Bertens

Kiki Bertens

LONDEN - Kiki Bertens heeft zich niet geplaatst voor de halve finales van Wimbledon. Ze verloor in drie sets van de Duitse Julia Görges: 3-6, 7-5, 6-1.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Bertens en Görges begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Beide hadden moeite om zonder problemen hun eigen service binnen te halen, maar dat lukte ze wel steeds. Dit ging eigenlijk in de eerste set steeds zo door. Bij 3-3 kreeg de Nederlandse een breakpoint tegen, maar die wist Bertens weg te werken.

Bij 4-3 op de service van de Duitse kreeg de Wateringse ineens zelf twee breakballen. En dat liet ze zich geen twee keer zeggen: 5-3. Op haar eigen service was het vervolgens meteen bij setpoint raak: 6-3.

Ook de tweede set begon Bertens goed. Görges wist haar service meteen maar net te behouden. Ze moest daarvoor zelfs een breakpunt wegwerken. Bij een 2-1 voorsprong van de Nederlandse moest ze zelf daarna ook breakpoints zien weg te spelen en dat lukt niet: 3-1 voor Görges.

Bertens probeerde rally’s kort te houden, want bij langere slagpartijen wist de Duitse vaak wel een gaatje te vinden. Toch kwam ze terug in de set. Bij 2-4 brak ze Görges, die geen antwoord had op het steady spel van Bertens in deze game. Maar zelf kreeg ze in de game daarna weer breakpoints tegen, maar die sloeg ze weg: 4-4. Bertens stond erop de belangrijke punten.

Maar dat leek niet meer zo aan het eind van de tweede set. Op 4-5 kreeg Bertens twee setpoints tegen. Maar juist op dat moment was ze mentaal ijzersterk en serveerde ze zichzelf naar 5-5. Toch pakte Görges de winst in de set, op 6-5 op de service van de Nederlandse kreeg ze weer setpoints. En nu was het wel raak: 7-5.

De beslissende set leek Görges door te denderen. Op de service van Bertens was het meteen weer raak. De Duitse speelde op dat moment simpelweg sterker. Bertens probeerde op alle manieren haar rivale te bespelen, maar dat bleek tevergeefs. Görges was uiteindelijk gewoon te sterk voor de vermoeide Bertens: 6-1.

De Duitse tennisster speelt in de halve finales tegen Serena Williams.