Sport/Voetbal
2284653
Voetbal

Portugees smeekt aanhang Real om begrip

Emotionele afscheidsbrief Ronaldo

Cristiano Ronaldo vertrekt van Madrid naar Turijn.

Cristiano Ronaldo vertrekt van Madrid naar Turijn.

In een emotionele afscheidsbrief op de website van Real Madrid smeekt de scheidende sterspeler Cristiano Ronaldo de aanhang van De Koninklijke om begrip.

Cristiano Ronaldo vertrekt van Madrid naar Turijn.

Cristiano Ronaldo vertrekt van Madrid naar Turijn.

„Ik heb de club gevraagd om mij te laten gaan. Ik volg op dit moment mijn gevoel. Ik hoop dat jullie me alsjeblieft willen begrijpen.”

Lees hieronder de volledige afscheidsbrief van Ronaldo:

„De jaren bij Real en in Madrid waren mogelijk de gelukkigste van mijn leven. Ik ben de club en de stad enorm dankbaar. Ik kan jullie alleen maar bedanken voor de liefde en genegenheid die ik heb gevoeld.

Dit is echter het moment om een ​​nieuwe fase van mijn leven te starten. Ik heb de club gevraagd om mij te laten gaan. Ik volg op dit moment mijn gevoel. Ik hoop dat jullie me alsjeblieft willen begrijpen.

De afgelopen negen jaar waren geweldig en uniek. De afgelopen dagen waren spannend, maar ook zeer lastig. Het is niet gemakkelijk om Real achter me te laten. Ik weet zeker dat ik nooit zal vergeten hoezeer ik van mijn tijd bij deze unieke club heb genoten.

Ik heb met fantastische voetballers op het veld gestaan en vanaf de tribunes ook altijd de warmte van het publiek gevoeld. Samen hebben we vier keer de Champions League gewonnen. Bovendien heb ik dankzij deze bijzondere club ook vier Gouden Ballen en drie Gouden Schoenen kunnen bemachtigen.

Real Madrid heeft mijn hart veroverd. Ik wil iedereen bedanken, de voorzitter, de directie, mijn teamgenoten, de trainers en de medische staf. Dankzij jullie inzet is deze club zo succesvol.

Ook de fans en het Spaanse voetbal in zijn algemeen wil ik bedanken. Tijdens mijn negen jaar heb ik tegenover geweledige spelers gestaan. Allemaal hebben ze mijn respect.

Ik heb veel nagedacht en ingezien dat het tijd is voor een nieuwe stap. Ik verlaat Madrid, maar het shirt, het logo en het Santiago Bernabéu zullen altijd een plek mijn hart hebben, waar ik ook ben.

Nogmaals bedankt. En net zoals ik negen jaar geleden al zei tijdens mijn presentatie: Hala Madrid!”