Sport/WK 2018
2285878
WK 2018

Bitter gevoel in België: ’C’est fini, maar merci’

Het WK-sprookje van de Belgen is voorbij op het WK.

De ploeg van bondscoach Roberto Martinez vloog eruit tegen Frankrijk en kan nu maximaal nog derde worden in Rusland. Ondanks de uitschakeling overheerst trots op de voorpagina’s van een aantal grote Belgische kranten.

’Triest maar trots’, kopt Het Laatste Nieuws. ’Strijdend ten onder tegen uitgekookte Fransen.’ De Standaard houdt het kort maar krachtig: ’C’est fini, maar merci.’ De krant heeft een foto bijgevoegd van Samuel Umtiti, die de droom van de Rode Duivels aan diggelen kopt.

België won de eerste vijf wedstrijden van het toernooi en maakte 14 doelpunten, meer dan alle andere ploegen tot nu toe. Panama, Tunesië, Engeland, Japan en Brazilië werden verslagen.

Het Nieuwsblad heeft één woord nodig om de bittere teleurstelling samen te vatten. ’Merde’, dat iets betekent als verdomme. Bij Gazet van Antwerpen overheerst ook de trots. ’Dappere Duivels bijten hun tanden stuk op taaie Fransen.’

In de strijd om de derde en finaleplek wacht de Rode Duivels zaterdag een duel met Kroatië of Engeland. Die twee landen treffen elkaar woensdagavond in Moskou.