Sport/Tour de France
2287296
Tour de France

Ploeggenoot Matthews uit Tour de France

Domper voor Dumoulin

Team Sunweb tijdens de ploegentijdrit.

Team Sunweb tijdens de ploegentijdrit.

Op de dag van de vijfde etappe van Tour de France is er slecht nieuws voor Tom Dumoulin en één van zijn teamgenoten van Team Sunweb.

Team Sunweb tijdens de ploegentijdrit.

Team Sunweb tijdens de ploegentijdrit.

Michael Matthews gaat niet meer start. De 27-jarige Australiër werd in de loop van de nacht ziek, en is te zwak om aan de start te verschijnen. In de heuvelachtige etappe van woensdag door Bretagne werd Matthews getipt als een van de kanshebbers op de winst.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Matthews is een belangrijke schakel bij Team Sunweb. In de belangrijke kasseienrit van komende zondag was het plan dat hij één van de voorname helpers zou zijn van Dumoulin.

„Ik ben zeer teleurgesteld dat ik niet kan starten. Ik ben erg ziek geworden. Ik heb er alles aan gedaan om te kunnen starten, maar zoals ik me nu voel is dat gewoon echt niet mogelijk. Ik ga nu naar huis om te herstellen, maar ik zal de jongens blijven volgen en toejuichen.”

„Dit is een grote domper voor Michael en natuurlijk voor het hele team”, liet Dumoulin teleurgesteld weten. Matthews stond na de vierde etappe op de negende plaats in het algemeen klassement.

Vlak voor de Tour kreeg Team Sunweb ook al een domper te verstouwen toen duidelijk werd dat Wilco Kelderman niet kon starten vanwege een valpartij bij het NK.