Sport/Tennis
2289965
Tennis

Federer uitgeschakeld op Wimbledon na thriller

Roger Federer droop teleurgesteld af.

Roger Federer droop teleurgesteld af.

LONDEN - Roger Federer is uitgeschakeld in de kwartfinale op Wimbledon. De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson was na 4 uur en 13 minuten in vijf sets te sterk: 2-6, 6-7 (5), 7-5, 6-4 en 13-11.

Roger Federer droop teleurgesteld af.

Roger Federer droop teleurgesteld af.

De achtvoudig winnaar pakte nog wel een 2-0-voorsprong in sets (de 300e en 301e gewonnen set op Wimbledon voor Federer) maar zag Anderson terugkomen. De Zuid-Afrikaanse nummer acht van de wereld sloeg een matchpoint weg en dwong Federer voor het eerst sinds de halve finale in 2016 tegen de Canadees Milos Raonic, weer een vijfsetter spelen.

Die laatste wedstrijd over vijf sets verloor Federer en deze keer draaide het uit op hetzelfde scenario. Beide tennissers gaven niets toe op elkaar, maar een fout van de Zwitser op 11-11 gaf Anderson de kans die hij greep.

Dubbele fout

Bij 11-11 en 30-30 op de service van Federer, sloeg hij zijn allereerste dubbele fout. Anderson had aan een breakpunt genoeg: 12-11.

De Zuid-Afrikaan wist vervolgens de wedstrijd uit te serveren: 13-11.

,,Ik bleef maar vechten en voelde: dit wordt mijn dag”, zei Anderson na afloop. „Op het einde dacht ik niet te veel na maar bleef ik punt voor punt spelen en nu heb ik Roger Federer verslagen op Wimbledon. Dit zal ik nooit meer vergeten, ik ben in de zevende hemel.”