Sport/Tour de France
2290712
Tour de France

Bauke Mollema kijkt uit naar Mûr-de-Bretagne

Bauke Mollema

Bauke Mollema

Drie jaar geleden eindigde Bauke Mollema als negende op de Mûr-de-Bretagne. Deze 1,9 kilometer lange klim in Bretagne is vandaag de eerste krachtmeting waar de klassementsrenners zich kunnen laten zien.

Bauke Mollema

Bauke Mollema

„Al is het meer iets voor de explosieve renners en zullen er nauwelijks tijdsverschillen waar te nemen zijn. Het gaat vooral weer een hele strijd worden om goed gepositioneerd aan die klim te beginnen. Het gaat echt nog niks zeggen over het langere klimwerk dat vanaf volgende week dinsdag in de Alpen begint”, aldus Mollema.

De favorieten voor deze rit lijken dan ook renners als Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe en Philippe Gilbert te zijn. Mannen die ieder jaar ook van voren zitten bij de bestorming van de Muur van Huy in de Waalse Pijl. Vraag is ook hoe geletruidrager Greg van Avermaet hier stand gaat houden. Drie jaar geleden won hij op een gelijkwaardige aankomst in Rodez de rit na een spannende strijd met Peter Sagan. Op de Mûr-de-Bretagne kwam hij destijds niet verder dan de zesde plek. De winst was toen voor Alexis Vuillermoz, die er nu ook weer bij is.