Sport/WK 2018
2292913
WK 2018

Belgische kritiek laat Frans goudhaantje koud

Samuel Umtiti

Samuel Umtiti

ISTRA - Iedereen heeft het recht op zijn eigen mening. Dat was de nuchtere reactie van de Franse verdediger Samuel Umtiti op de pittige kritiek uit het Belgische kamp op de speelwijze van de ’Haantjes’ in de halve finale tegen de ’Rode Duivels’.

Samuel Umtiti

Samuel Umtiti

Frankrijk won dat WK-duel dinsdag in Sint-Petersburg met 1-0 dankzij een treffer van de 24-jarige voetballer van FC Barcelona.

„Wij weten als spelers dat kwalificatie het belangrijkste is”, zei Umtiti. „En nu gaat het alleen nog om het winnen van de wereldtitel. Als je wint, wordt er niet over nummer twee of drie gesproken. Het gaat dan alleen maar over de kampioen. Alleen die zal men herinneren. Ik kan op alle kritiek slechts antwoorden dat wij in de finale zitten en dat we er alles aan gaan doen om die te winnen.”

De Belgische doelman Thibaut Courtois had het na de nederlaag tegen Frankrijk over „anti-voetbal” terwijl aanvoerder Eden Hazard zei „liever met dit België te verliezen dan met dit Frankrijk te winnen.”

Umtiti rekent zondag in de WK-finale op een messcherp Kroatië. „Op het einde speelt vermoeidheid altijd een rol. In een WK-finale denk je daar echter niet aan. Zij weten ook dat ze nog maar één zege verwijderd zijn van de wereldtitel. De Kroaten hebben weliswaar al drie keer een verlenging gespeeld, maar zullen er zeker klaar voor zijn en evenveel lopen als in de andere wedstrijden hier in Rusland.”

Volgens Umtiti heeft Kroatië een ploeg met veel individueel sterke spelers die zich in dienst stellen van het collectief. „Ivan Rakitic bijvoorbeeld, mijn ploegmaat bij Barcelona, is technisch heel sterk en heeft een heel groot volume, hij kan blijven lopen. Hij vormt op het middenveld een sterke tandem met Luka Modric. We mogen hen niet te veel hun gang laten gaan, anders weten we dat het heel moeilijk wordt.”