Sport/Tour de France
2295190
Tour de France

Kapotte spaken kost kopman Sunweb bijna een minuut en tijdstraf

Dure pech voor Dumoulin

Tom Dumoulin heeft in de slotfase van de zesde etappe van de Tour de France te maken gekregen met dure pech. De kopman van Sunweb kreeg te maken met kapotte spaken in zijn voorwiel en verloor daardoor kostbare tijd op zijn concurrenten.

Dumoulin kwam op 52 seconden achterstand van winnaar Dan Martin binnen op de top de van de Mûr-de-Bretagne. De onfortuinelijke Limburger wisselde op zo’n vijf kilometer van de meet met een teamgenoot van voorwiel en ging vervolgens vol in de achtervolging. Hij slaagde er echter niet meer in bij de renners vooraan te komen.

Volgens de jury reed de Limburger echter te lang achter zijn ploegleiderswagen, nadat hij op drie kilometer van de voet van de slotklim (twee kilometer à 6,9 procent) werd getroffen door de materiaalpech.

Tijdverschil

De kopman van Sunweb kreeg na afloop van de rit, die finishte op de Mûr-de-Bretagne, daarom een tijdstraf van twintig seconden.

Door zijn tijdstrijf staat Dumoulin in het algemeen klassement nu op 21 seconden van zijn Britse rivaal. Zijn achterstand op geletruidrager Greg Van Avermaet bedraagt één minuut en 23 seconden.

Dumoulin staat nu negentiende, precies tussen landgenoten Bauke Mollema en Steven Kruijswijk in. Zij hebben respectievelijk een achterstand van 1'18" en 1'26" op de Belgische leider.

De Ierse renner Dan Martin won de zesde etappe in de Tour de France. De kopman van Team Emirates kwam na een rit over 181 kilometer als eerste boven op het pittige slotklimmetje Mûr-de-Bretagne.

Bekijk HIER de volledige uitslag en de standen in de diverse klassementen.