Sport/WK 2018
2295741
WK 2018

Meunier: ’We hadden gewoon wereldkampioen moeten worden’

Thomas Meunier

Thomas Meunier

DEDOVSK - De verloren halve finale tegen Frankrijk (0-1) doet pijn bij België, maar volgens Thomas Meunier moeten de ’Rode Duivels’ alles op alles zetten om het brons te pakken op het WK.

Thomas Meunier

Thomas Meunier

„We hadden hier gewoon wereldkampioen moeten worden. Maar we willen nu absoluut de derde plaats pakken en België trots maken”, zei de vleugelverdediger van Paris Saint-Germain. „De derde plaats is nu wel het minimum.”

Meunier miste door een schorsing de halve finale. „Dat was heel frustrerend. Bij iedereen kwam die nederlaag hard aan.” Voor de Belgen rest nu de strijd om het brons met Engeland, zaterdag in Sint-Petersburg. Op het WK van 1986 verloren de ’Rode Duivels’ de troostfinale. „Ons WK is nu al een succes, ook als we zaterdag verliezen”, zegt Meunier. „Maar zo’n mooi toernooi met twee nederlagen afsluiten zou toch jammer zijn. We zijn ook beter dan Engeland. We hebben ze al in de groep verslagen en dat kunnen we dus opnieuw doen.”

Van de basisploeg tegen Frankrijk stonden donderdag alleen doelman Thibaut Courtois en middenvelder Nacer Chadli op het trainingsveld. De anderen werkten aan hun herstel.