Nieuws/Sport
2296337
Sport

Arjen Robben ziet hockeysters weer winnen

Alyson Annan op archiefbeeld

Alyson Annan op archiefbeeld

MÜNCHEN - De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede wedstrijd op het vierlandentoernooi in Duitsland gewonnen.

Alyson Annan op archiefbeeld

Alyson Annan op archiefbeeld

De ploeg van bondscoach Alyson Annan versloeg aartsrivaal Argentinië donderdag met 2-1 en dat betekende de dertigste zege op rij van de regerend Europees- en wereldkampioen. Een dag eerder had Oranje al met 3-1 gewonnen van Nieuw-Zeeland.

Het vriendschappelijke toernooi in Grünwald, onder de rook van München, dient als laatste voorbereiding op het WK dat later deze maand in Londen begint. De Nederlandse hockeysters werden tegen Nieuw-Zeeland aangemoedigd door Arjen Robben, voetballer van Bayern München.

Tegen Argentinië kwamen de doelpunten van Xan de Waard en Frédérique Matla. De tegentreffer kwam van de Argentijnse ster Delfina Merino. Tegenvaller voor Annan was dat Pien Sanders na een ongelukkige botsing met een brace om haar nek per brancard van het veld moest. De twintigjarige verdedigster van Den Bosch ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Daar bleek dat Sanders geen schade aan haar nek en hoofd heeft. De staf bekijkt vrijdag of ze in actie kan komen in de laatste wedstrijd op het toernooi tegen gastland Duitsland.