Sport/Voetbal
2297808
Voetbal

Kluivert meteen kamergenoot van oud-Feyenoorder

Karsdorp kan niet wachten: ’Wil zoveel mogelijk spelen’

Rick Karsdorp

Rick Karsdorp

ROME - Na een debuutjaar met alleen maar tegenslag voelt Rick Karsdorp zich bij AS Roma min of meer als een nieuweling.

Rick Karsdorp

Rick Karsdorp

„Ik moet alles nog laten zien”, zegt de van Feyenoord afkomstige back, die na een jaar van blessureleed aan de knie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen. „Het voordeel is wel dat ik de club inmiddels al wel goed ken en ongeveer weet wat de trainer wil.”

Karsdorp kan niet wachten tot hij weer kan meedoen. „Ik wil de fans eindelijk laten zien wat ik kan. Bovendien wil ik mijn waarde bewijzen voor de club, die ondanks de moeizame start altijd achter mij is blijven staan. Toch is het voor mij heel moeilijk aan te geven hoe het er precies voorstaat. Twee dingen zijn heel belangrijk, fit blijven en zo veel mogelijk wedstrijden spelen. Zoals ik me nu voel, moet dat haalbaar zijn.”

Landgenoten

In de Italiaanse hoofdstad weet Karsdorp zich inmiddels omringd door twee landgenoten. Kevin Strootman was er al, Justin Kluivert is er bij gekomen. „Dat is heel mooi voor mij. Justin is mijn kamergenoot op het trainingskamp. Het is prettig om in je eigen taal met elkaar te kunnen praten. Kevin heeft meer ervaring en is een enorme steun voor mij. Een topprofessional die dagelijks het goede voorbeeld geeft. Bovendien heeft hij ook veel blessureproblemen gehad. Hij weet hoe je die moet overwinnen.”