Sport/Tour de France
2298463
Tour de France

Dumoulin: ’Terechte straf, maar doe het dan altijd’

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

FOUGÈRES - Tom Dumoulin kan leven met de tijdstraf van twintig seconden die hij donderdag kreeg in de Tour de France, maar de Sunweb-kopman vindt dat de jury dan wel consequent moet zijn...

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

„De straf is terecht”, zei de Limburger voor aanvang van de zevende etappe. „Het is goed dat de straf wordt opgelegd, maar als ze dat doen, moeten ze het altijd doen. En dát gebeurt niet”, aldus Dumoulin, die volgens de jury te lang achter de ploegleiderswagen van Sunweb ’stayerde’.

Dubbel gevoel

„Het voelt een beetje dubbel. Ik bleef te lang achter de auto, dat mag niet. Geen probleem dus dat ze die straf van twintig seconden uitdelen, maar dan moet je hem ook elke keer opleggen”, vindt de nummer 19 van het algemeen klassement.

Dumoulin erkende nogmaals dat er na zijn ’aanrijding’ met Romain Bardet veel te veel mis ging. „Iedereen had meteen moeten wachten. Op de klim heb ik er niks aan om vijf man om me heen te hebben, maar op het vlakke tot de klim verlies ik veel tijd als ik geïsoleerd zit. Tijdverlies door een kapot wiel kan gebeuren, maar dit niet. Daar baal ik van.”