Sport/Tour de France
2299051
Tour de France

’Het kan nooit kwaad om wat zakjes uit te delen’

Ten Dam helpt Dumoulin aan vrienden

Laurens ten Dam en Tom Dumoulin.

Laurens ten Dam en Tom Dumoulin.

Laurens ten Dam is door Sunweb meegenomen naar de Tour de France om Tom Dumoulin bij te staan in het hooggebergte, maar de routinier bewijst inmiddels ook op een andere manier zijn waarde.

Laurens ten Dam en Tom Dumoulin.

Laurens ten Dam en Tom Dumoulin.

De 37-jarige klimmer zorgt met zijn eigen koffiemerk namelijk voor blije gezichten in het peloton. Ten Dam heeft diverse geïnteresseerde renners, waaronder Romain Bardet, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet, al een zak bonen beloofd.

„Ik zei tegen Greg: als jij maandag op de eerste rustdag nog in het geel rijdt, krijg jij van mij een zak”, aldus LTD in zijn podcast.

„Het kan nooit kwaad om wat zakjes uit te delen. Alles voor het geel met Tom. Ik denk dat ze ons er nu ook wel wat sneller langs laten in het peloton”, grapte Ten Dam, die bovendien een verzoek uit opmerkelijke hoek kreeg.

„Er waren ook nog drie jongens van Trek-Segafredo die langskwamen”, gniffelde de Noord-Hollander. Segafredo is een koffieproducent...

Ten Dam werd een week voor de Tour toegevoegd aan de selectie van Sunweb, nadat Wilco Kelderman bij een valpartij op het NK zijn sleutelbeen brak.

Volg de zevende etappe in de Tour de France hier live via onze liveticker, met daarnaast ook uitgebreid uitgeschreven commentaar, op de voet.