Sport/Voetbal
2299538
Voetbal

PEC mogelijk toch optie voor 109-voudig international

Lastige keuze voor Van der Vaart

Rafael van der Vaart traint mee bij PEC Zwolle.

Rafael van der Vaart traint mee bij PEC Zwolle.

Rafael van der Vaart werkte afgelopen week bij PEC aan zijn conditie. Ondanks het feit dat hij aanvankelijk aangaf niet te willen blijven, lijkt hij de deur nu voorzichtig op een kier te hebben gezet.

Rafael van der Vaart traint mee bij PEC Zwolle.

Rafael van der Vaart traint mee bij PEC Zwolle.

Trainer John van ’t Schip mag een sprankje hoop koesteren dat de 109-voudig international mogelijk toch besluit om in Zwolle te blijven. De gedroomde club van Van der Vaart, Esbjerg, heeft de oud-Ajacied financieel gezien namelijk nog niet weten te overtuigen.

„Esbjerg is voor mij de meest ideale oplossing, maar de clubleiding heeft me een contract voor nul Kronen aangeboden. Ook bij mij gaat voor niets de zon op, maar ik ga niet mijn bed uit voor niets”, aldus Van der Vaart in gesprek met FOX Sports.

De 35-jarige middenvelder wil het liefst aan de slag in Esbjerg, omdat zijn vriendin Estavana Polman actief is bij de beroemde handbalclub uit de stad.

„Je snapt dat ik er nog even rustig over wil nadenken. Het is niet makkelijk, maar dat is niets in het leven. Ik kan niet ontkennen dat ik hier met een lekker gevoel rondliep en dat geldt ook voor Zwolle, denk ik. Ik ga vanaf woensdag bij Esbjerg meetrainen om fit te blijven en dan zien we wel wat er verder gebeurt.”