Sport/Wielrennen
2301484
Wielrennen

Ploegleider Verhoeven: ’Dylan heeft nooit getwijfeld’

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen

Met een machtige sprint rekende Dylan Groenewegen vrijdag af met de kritiek die hij in de eerste week van de Tour de France had gekregen. Ploegleider Nico Verhoeven van LottoNL-Jumbo wist dat het beste van zijn pupil nog zou komen.

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen

„Hij heeft zelf ook nooit getwijfeld, voor ons was het geen moeite om hem zijn vertrouwen te laten behouden”, aldus Verhoeven. Groenewegen erkende in de voorbije dagen de vorm er nog niet was. „Maar na de ploegentijdrit was hij er doorheen en had hij zijn goede benen weer terug. In de vorige sprint kwam hij gewoon niet aan sprinten toe, vandaag moest de ploeg hem in stelling brengen en dat gebeurde. Hij zat in goede positie op 500 meter en het resultaat mag gezien worden.”

De sprint waarmee de Amsterdammer de concurrentie zijn hielen ziet zien in finishplaats Chartres noemde Verhoeven karakteristiek. „Vandaag liet hij een echte Dylan Groenewegen-sprint zien, zoals hij dit jaar wel vaker heeft laten zien. Dan sprint hij drie meter voor de rest uit op een licht hellend vlak. Daar kan hij echt zijn ding doen, daar kan hij echt zijn kracht kwijt. Mooi dat hij dat nu ook in de Tour doet, tegen de beste sprinters ter wereld, die ook nog in hun beste conditie zijn.”