Sport/WK 2018
2301707
WK 2018

Martinez: Hazard ideale opvolger van Ronaldo

Eden Hazard

Eden Hazard

SINT-PETERSBURG - De Belgische bondscoach Roberto Martinez ziet in Eden Hazard de ideale opvolger van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid. De Spaanse trainer van De Rode Duivels vindt dat zijn aanvoerder alles in huis heeft om de naar Juventus overgestapte superster op te volgen.

Eden Hazard

Eden Hazard

„Eden is een van de meest complete voetballers ter wereld. Bijna niemand is zo goed in de één tegen één als hij, hij snapt het spel, hij heeft leidinggevende kwaliteiten, hij kan doelpunten maken en is een teamspeler met een winnaarsmentaliteit.”

Hazard dribbelt er op het WK ook lustig op los. De spelmaker van Chelsea kon echter niet voorkomen dat België in de halve finale moest buigen voor het stugge Frankrijk (0-1). Daardoor rest nu de strijd om het brons, zaterdag in Sint-Petersburg tegen Engeland.

Het wordt ook een duel tussen de topschutters Romelu Lukaku (vier doelpunten) en Harry Kane (zes). Alleen de Belgische spits lijkt Kane nog van de Gouden Schoen te kunnen afhouden. „Maar er zijn belangrijker dingen dan persoonlijke awards”, zegt Martinez. „We kunnen de beste prestatie ooit van België op het WK leveren, dat gaat voor.”