Sport/Tennis
2301860
Tennis

Anderson na 6 uur en 35 minuten naar finale Wimbledon

Kevin Anderson

Kevin Anderson

LONDEN - Kevin Anderson staat voor het eerst in de finale van Wimbledon. De 32-jarige tennisser uit Zuid-Afrika was vrijdag in de halve eindstrijd in Londen net wat sterker dan de één jaar oudere John Isner uit de Verenigde Staten. De partij duurde liefst 6 uur en 35 minuten en eindigde in 7-6 (6) 6-7 (5) 6-7 (9) 6-4 26-24.

Kevin Anderson

Kevin Anderson

Anderson had in de kwartfinale in een lange vijfsetter al afgerekend met de Zwitserse titelverdediger Roger Federer. In de eindstrijd van zondag speelt de nummer acht van de wereld tegen de Spanjaard Rafael Nadal of de Serviër Novak Djokovic.

Het is voor Anderson de tweede keer dat hij de kans krijgt een grandslamtoernooi te winnen. De lange tennisser, die het net als Isner van zijn sterke service moet hebben, ging vorig jaar in de eindstrijd van de US Open in drie sets ten onder tegen Nadal.

,,Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het was erg zwaar aan het einde, maar iemand moest winnen'', aldus Anderson. ,,Ik leef erg mee met John. Als je zo'n lange partij verliest, is dat niet leuk. Hij heeft een geweldig toernooi gespeeld en ik heb veel van hem geleerd in mijn loopbaan.''

Het was voor Anderson zijn vierde zege in twaalf ontmoetingen met Isner en zijn eerste op gras. Isner stond voor het eerst in zijn lange carrière in de halve eindstrijd van een grandslamtoernooi. De beste prestatie van de Amerikaan tot deze editie van Wimbledon was het bereiken van de kwartfinale van de US Open in 2011.