Nieuws/Sport
2302352
Sport

Oud-renner bovenaan lijstje voor bondscoachschap

KNWU wacht op Elijzen

Michiel Elijzen

Michiel Elijzen

CHARTRES - Michiel Elijzen is voor de Nederlandse wielerunie (KNWU) de belangrijkste kandidaat voor de rol als bondscoach van de elite mannen en elite vrouwen. De 35-jarige oud-renner van onder andere Rabobank is momenteel nog ploegleider bij Verandas Willems-Crelan.

Michiel Elijzen

Michiel Elijzen

De KNWU heeft Elijzen de tijd gegeven om over zijn keuze na te denken. De Culemborger staat bovenaan het lijstje van de wielerbond om Thorwald Veneberg op te volgen die directeur bij de KNWU wordt. In eerste instantie had Elijzen twijfels om zowel de mannen als vrouwen onder zijn hoede te nemen. Hij wacht nu af of er op korte termijn meer duidelijk wordt over de toekomst van zijn huidige Belgische pro-continentale ploeg die rond drievoudig wereldkampioen veldrijden Wout van Aert is gebouwd.

Lotto-Jumbo-manager Richard Plugge bevestigde deze week nog eens zijn interesse voor Van Aert. „In principe gaat het voor de periode vanaf 2020. Wij respecteren zijn contract bij Verandas Willems-Crelan. Mocht dat team in de problemen komen, dan zijn wij ook in staat om Van Aert reeds volgend jaar in onze ploeg op te nemen”, aldus Plugge.