Nieuws/Sport
2303678
Sport

Sterke start waterpolosters op EK

Arno Havenga pept zijn speelsters op.

Arno Havenga pept zijn speelsters op.

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn het Europees kampioenschap overtuigend begonnen.

Arno Havenga pept zijn speelsters op.

Arno Havenga pept zijn speelsters op.

In Barcelona versloeg het team van bondscoach Arno Havenga Kroatië met liefst 21-1. Halverwege leidde Oranje al met 11-0.

Sabrina van der Sloot scoorde vijf keer en Vivian Sevenich vier maal. De overige treffers kwamen op naam van Maud Megens (drie), Iris Wolves (twee), Bente Rogge (twee), Ilse Koolhaas (twee), Brigitte Sleeking (twee) en Kitty-Lynn Joustra (één).

,,We verslapten wat in de derde periode, dat was wel zonde en onnodig. In de vierde periode pakten we het weer goed op. Dus achteraf heb ik een goed gevoel over deze wedstrijd'', aldus Rogge, die net als vijf andere speelsters in de selectie debuteert op een Europese eindronde. ,,Het kan een heel mooi toernooi worden. We hebben hoge verwachtingen, aan ons om het waar te maken."

Zondag volgt voor Nederland de tweede groepswedstrijd tegen Israël. Ook dan ligt een ruime overwinning voor de hand. De toplanden Italië en Griekenland zijn ook in de poule van Oranje ingedeeld, net als Frankrijk.

Bij het vorige EK in 2016 verloren de Nederlandse vrouwen de finale van Hongarije. Italië, recordhouder met vijf Europese titels, eindigde toen als derde.