Nieuws/Sport
2303969
Sport

Marquez bevestigt status als ’King of the Ring’

Marc Marquez in actie.

Marc Marquez in actie.

Marc Marquez wordt op de Duitse Sachsenring niet voor niets 'King of the Ring' genoemd, want alle acht keren dat de regerend wereldkampioen er aan de start kwam won hij niet alleen, maar maakte pakte hij ook de pole.

Marc Marquez in actie.

Marc Marquez in actie.

In dat scenario bracht Marquez geen verandering. De Honda-rijder was in de kwalificatie voor de Duitse GP de snelste in 1.20,270 (gem. 164,639 km/uur). Hij bleef de Ducati-coureurs Danilo Petrucci en Jorge Lorenzo met klein verschil voor (0,025 en 0,057).

KTM-rijder Mika Kallio ontbreekt tijdens de race. De Fin was tijdens de training zo hard gecrasht dat hij kwetsuren aan de kruisbanden opliep.

Ook Franco Morbidelli staat nog aan de kant wegens een gebroken middenhandsbeentje, opgelopen bij een val in de TT. De Duitser Stefan Bradl vervangt de Honda-rijder. Hij start in de achterhoede.

Aleix Espargaró kreeg een gridstraf van zes plaatsen wegens hinderen van Marquez in de derde vrije training. In Barcelona ontving de Spanjaard ook al een gridstraf voor langzaam rijden op de racelijn, waarvan Jorge Lorenzo de dupe werd.